HTML

Falrengető

Ha nem megy másképpen, megrengetjük a falakat is.

Friss topikok

  • 'ztaqrwa: Tartalom és forma. Kezdeményezésnek talán nem rossz, azonban kell, hogy a tartalom tartalmat a for... (2009.05.09. 17:00) Részletekbe veszve, avagy mi hogy legyen
  • palkotamas: @ArcHy: Én nem azért írtam ezt a cikket, hogy ez majd megoldja Magyarország nagy problémáját. Azér... (2009.04.28. 22:11) Ez lenne Magyarország?
  • KáD: Ez a kettős állampolgárság érdekes kérdés... A szívem azt mondja, keblemre magyar, egy nép vagyun... (2009.04.21. 19:03) Szomszédságpolitika-magyarságpolitika

Linkblog

Archívum

Ne add fel!

2009.04.23. 14:04 palkotamas

Magyarországon élünk, ahogy az előző posztokból kiderült, nem egy jó világ ez számunkra. Egy olyan dolgot szeretnék most megosztani, ami arra világít rá, hogy bármennyire is rosszul élünk, bármennyire is kilátástalan a helyzetünk (bár ezen véleményekkel nem feltétlenül értek egyet), mégis mindig van valami, ami arra késztet, hogy NE ADD FEL!

Tegnap eljutottam egy rendezvényre, ahol fellépett egy együttes. Persze ez még nem ad okot arra, hogy poszt szülessen belőle, hiszen általában rendezvényeken együttesek szoktak fellépni.

Az együttes azonban a NEMADOMFEL együttes volt, akikről annyit kell tudni, hogy értelmileg akadályozott emberekből áll (ha nem pontos a fogalmazás, akkor elnézést érte). Mit várhat el az ember egy ilyen koncerttől?

Nos, bárki, bármire is gondolt, gyorsan felejtse el! Az együttes koncertje lélegzetelállító. Sokszor, sok helyen hallatszik a politikusoktól, a médiából az esélyegyenlőség szó, én tegnap jöttem rá, hogy pontosan mit is takarhat ez.

Hogy egy értelmileg akadályozott, egy mozgáskorlátozott is teljes értékű ember, sőt! Némely társadalmi rétegnél már sokkal többet ért el ez a társaság, amiért le a kalappal előttük.

Itt egy videó egy koncertről

Május 1-jén a Hősök terén ismét lesz koncertjük. Érdemes megnézni.

És érdemes tenni azért, hogy ezek az emberek társadalmunk szerves részét képezzék.

Szólj hozzá!

Címkék: esélyegyenlőség akadálymentesítés

A bejegyzés trackback címe:

https://falrengeto.blog.hu/api/trackback/id/tr821081947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása