HTML

Falrengető

Ha nem megy másképpen, megrengetjük a falakat is.

Friss topikok

  • 'ztaqrwa: Tartalom és forma. Kezdeményezésnek talán nem rossz, azonban kell, hogy a tartalom tartalmat a for... (2009.05.09. 17:00) Részletekbe veszve, avagy mi hogy legyen
  • palkotamas: @ArcHy: Én nem azért írtam ezt a cikket, hogy ez majd megoldja Magyarország nagy problémáját. Azér... (2009.04.28. 22:11) Ez lenne Magyarország?
  • KáD: Ez a kettős állampolgárság érdekes kérdés... A szívem azt mondja, keblemre magyar, egy nép vagyun... (2009.04.21. 19:03) Szomszédságpolitika-magyarságpolitika

Linkblog

Archívum

A föld napja - meddig még?

2009.04.23. 14:16 palkotamas

Vajon meddig lesz még április 22-e a Föld napja? Mikor gondolja azt a bolygó, hogy innentől elég a rajta élősködő embermilliárdokból és egyszer, s mindenkorra eltünteti az emberiséget?

Mert ha így folytatjuk az életünket, ez hamar bekövetkezik.

De az apropó, amelyből írtam, az nem konkrétan a Föld napjához kapcsolódik, hanem elkezdtem valamin gondolkodni. A minap egy irodaépület mellett haladtam el, ahol is egy raklap fénymásolópapírt szedtek le egy teherautóról. És ekkor jöttem rá, hogy vajon Magyarországon mennyi papírt használhatunk el egy év alatt? És ennek mekkora része újrahasznosított papír? És ezek mennyi része juthat el a szelektív kukákba?

Szóval gondolkodásom lényege, hogy a hivatalokban, ahol az ipari méretű papírfogyasztás zajlik, kötelezővé tenném az újrahasznosított papír alkalmazását, valamint a szelektív hulladékgyűjtést.

Az ELTE-n ahogy láttam, volt erre hajlandóság. Remélem, hogy ez máshol is működni fog.

7 komment

Címkék: vita újrahasznosítás szelektív hulladékgyűjtés

A bejegyzés trackback címe:

https://falrengeto.blog.hu/api/trackback/id/tr111081964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanya21 · http://mnfl.blog.hu/ 2009.04.27. 09:08:26

Igazad van. És ráadásul szerintem a helyi politikusok számára reklám/pr lehetőség is van benne. Ha polgármester lennék valahol, biztos, hogy az összes hivatal folyosóját, ügyféltereit is teleraknám szelektív kukákkal és nagy betűkkel kiírnám, hogy Aprajafalva szelektíven gyűjt, gondol a környeztére. És mondjuk újrahasznosított papíron leveleznék a lakossággal. Valamennyire hasznos, még reklám is és nem is kerül sokba. Ilyen ötletekre vadászik mindenki a politikában, nem? Akkor miért nem csinálják?

palkotamas 2009.04.27. 12:02:42

Jó. Mi lenne, ha a Balázs által kért akciózás valami ilyesmi lenne? Elvileg csak időbe telik.

sanya21 · http://mnfl.blog.hu/ 2009.04.27. 14:11:05

@palkotamas: És mire gondolsz?
Rávesszük a polgármester ismerőseinket, hogy csináljanak valami ilyen kampányt?

palkotamas 2009.04.27. 14:18:00

@sanya21: Igazából nyilván mindenki lakik valahol. El lehet menni a polgármesterhez, és beszélni vele. Illetve lehetne valamilyen kampányt csinálni. Többen úgyis rendszeres vendégei a parlamentnek a társaságunkból, rájuk kötünk egy-két transzparenst:)

palkotamas 2009.04.29. 10:48:26

Tessék: itt egy cikk, hogy mennyit lehetne spórolni, csak a jobb szervezéssel...

index.hu/tech/blog/2009/04/28/milliardokat_sporolhatnank_a_nyomtatason/

KáD 2009.04.29. 18:25:00

Én egy multinál dolgozom, és érzem, mennyivel komolyabban veszik ezt egy magáncégnél, ahol profitra mennek, mint egy önkormányzatnál, ahol "úgyse az én pénzem".
A cég, ahol dolgozom elég bürokratikus, az adminisztráció mégis ahol lehet, elektronikusan történik. Kb. havonta egyszer nyomtatok ki valamit. A felesleges nyomtatványok, mivel úgyis mind a nyomtatószobában rohad, mennek a szelektívbe. Nálunk szabály, hogy duplexben kell nyomtatni, azaz a papír mindkét oldalára. Sőt, nemrég körbeküldtek egy új betűtípust is, ami lyukacsos, és ezáltal sokkal kevesebb festéket használ nyomtatáskor (természetesen a lyukak a kinyomtatott dokumentumon nem látszanak). Mi automatikusan nyomtatunk egy "felesleges" ún. separator oldalt is, ami egy üres lap, és csak anevünk van rajta. Így könnyebb megtalálni a te nyomtatványodat a kupacban, viszont ennek a lapnak semmilyen szerepe nincs. Ezeket külön gyűjtjük, és mennek egy oviba rajzlapnak (legalábbis ezt mondják :D ).
Szóval szerintem ezen a téren (is) sokat tanulhatna az állami szféra a magánszférától.
süti beállítások módosítása